Lemmikkieläimet kuuluvat perheeseen

Luontoa ja sen monimuotoisuutta rakastavana ihmisenä lemmikkieläimet ovat minulle tärkeitä. Kodissani asustaa kaksi iloista hännän huiskuttajaa, jotka ainakin meillä kuuluu perheeseen perheenjäseninä. Nuppu ja Pimpula rakastavat kotiaan, kodin lämpöä ja omia ihmisiään ja osoittavat sen kyllä mielellään kehräämällä sylissä päivät pitkät.

Lemmikkieläinten heitteellejättö ja kiduttaminen tulisi asettaa rikoslakiin rangaistavaksi ankarammin kuin nyt. Valtakunnalliset netti palstat ovat täynnä toinen toistaa raaempia videoita näiden viattomien luonto kappaleiden kiduttamista ja tappamista. Kuka tälläisestä oikein voi nauttia? Vähän väliä törmään ilmoituksiin missä koditon lemmikkieläin etsii omaa kotiaan. Valitettavan usein tälläiset ilmoitukset johtavat lemmikin lopettamiseen, koska omaa ihmistä ei löydy enää mistään. Onneksi joillakin onnekkailla on tuuria kun he saavat uuden kodin ja siinä sivussa uuden ihmisen, joka rakastaa ja ruokkii lemmikkiään loppuunasti.

Eläinlääkärit ja eläinten parissa työskentelevät vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat todella tarpeellisia tässä maailmassa. Heidän toimintansa tukeminen voisi olla osana ihan valtakunnallisestikin tuettua toimintaa. Onneksi monet kunnat kuitenkin tukevat jo toimintaa alueellaan.

Tulen osoittamaan tukeni tälle työlle, joka harvoin saa kiitosta. Toivonkin, että jokainen uusi lemmikkieläin Suomessa rekisteröitäisiin kuntakohtaiseen järjestelmään ja merkittäisiin mahdollisesti esimerkiksi sirulla tai tatuoimalla. Näin pystyttäisiin tunnistamaan löytöeläimille oikea omistaja ja laiminlyönti tilanteessa rangaistus pystyttäisiin kohdentamaan oikeaan henkilöön. Pakollinen rekisteröinti olisi vaihtoehto muutamia kertoja julkisuudessa väläytetylle lemmikkieläin verolle.

Ihmiset pitäkää huolta eläimistänne, koska niiläkin on tunteet.