Olisiko aika suurelle punaiselle

Olisiko aika rakentaa suuri punainen..
Maailman keskittyessä kaikenlaisiin Kiky, Sote ja Hyte sotkuihin on mieleeni juolahtanut ajatus, että voisiko maamme kaksi suurinta punaista puoluetta olla joskus yhdessä yksi suuri. Esimerkiksi ammattiliitot fuusioituvat ja sulautuvat yhteen muodostaen ajan henkeen sopivia vahvoja ammattiliittoja. Ajanhenki on nyt sellainen, että iso on muotia ja näöstä ja koosta on hyötyä.

Jokainen joka liittojen päivittäistä taistelua seuraa, niin on varmasti tietoinen miten merkittävään poliittiseen asemaan Suomessa on esimerkiksi teollisuusliitto ry nostanut itsensä. Yksinänsä se voisi olla jopa Suomen suurin puoluekin, jo pelkästään jäsen ja ideologia pohjaansa luoman kannatuksensa kautta mitattuna. Mielenkiintoinen ajatus tai näkökulma eikö totta?

Politiikan sektorissa tilanne onkin hieman haastavampi. Vaikka nämä edellä mainitsemani kaksi puoluetta ovatkin lähtökohtaisesti joskus olleet samaa porukkaa, niin ideologioissa ja tavoitteissa on vielä paljon yhteen sovitettavaa. Lähtökohdat on kuitenkin niin lähellä toisiaan, että oikeastaan pidän hulluutena ylläpitää kahta punaista jättiläistä Suomen poliittisella kartalla. Kun miettii kokonaiskuvaa koko Suomen puolueiden näkökulmasta on havaittavissa enemmänkin puolueiden pirstaloitumista kuin yhtymistä. Esimerkkinä voisi olla vaikkapa nykyinen Keskusta tai perussuomalaiset. Molemmista näistä puolueista on irtaantunut merkittäviä henkilöitä ja he ovat joko vaihtaneet puoluetta tai perustaneet kokonaan uuden ryhmittymän tai poliittisen puolueen, siinä he ovat mielestäni tehneet virheen. Oma mielipiteeni asiaan olisi se, että pitäisi saada aikaan suurempia kokonaisuuksia eikä pirstaloida entisiä miljooniin palasiin. Suuressa koossa olisi voimaa, jota nyt tarvittaisiin.
En tiedä mitä te ajattelette asiata, mutta minulla on selkeä tavoite tai visio saada nämä kaksi suurinta punaista vielä joskus yhteen, koska katson niiden olevan ideologisesti ja tavoitteellisesti samankaltaisia, niin en näkisi tässä mitään hulluutta, pikemminkin järkeä. Yhdistetty voima voisi turvata ihmisten selustaa nykytodellisuudessa vaanivan uhkatekijän
edessä, tälläinen uhka on oikeisto ideologinen Suomen hallitus. Tuo köyhän tai keskituloisen, siis tavallisen Suomalaisen kyykyttäjä ansaitsee saada vastaansa todellisen taistelijan eli suuren punaisen.

Näiden vaalien aikana ei yhdistymistä todennäköisesti voi tapahtua, mutta olisi mahtava signaali asian tai ajatuksen edistymisestä jos kyseiset puolueet olisivat vaikkapa molemmat Suomen tulevassa hallituksessa. Siitä se sulautuminen sitten voisi alkaa. Seuraavien neljän vuoden hallitusyhteistyön aikana voitaisiin luoda yhteinen poliittinen ohjelma, joka tukisi molempien tavoitteita. Pohjaksi ja malliksi yhdistymiselle tulisi ottaa esimerkiksi Teollisuusliitto, jonka tukemana voitaisiin rakentaa jotain todella suurta ja mahtavaa. Niin, en tiedä karkasiko ajatukseni kesken kirjoittamisen, mutta uskon siinä nyt olleen sen mitä me Suomalaiset oikeasti tarvitsisimme.